Формування екологічно збалансованого землеробства Харківської області: суспільно-географічний підхід - Добровольська, Н.В.; Костріков, С.В. (My University, 2017)
Монографія присвячена питанням суспільно-географічного дослідження землеробства Харківської області. Екологічно збалансоване землеробство розглядається в якості альтернативної, науково обґрунтованої системи вирощування культурних рослин. Визначено та проаналізовано природно- екологічні, соціально-економічні передумови та просторові закономірності формування системи землеробства у Харківській області. Проведено групу- вання районів по агроекологічних та економічних показниках стану землеробства за результатами кластерного аналізу. По частині території області виділено класи земель за екологічною стійкістю та здійснено оцінку водної ерозії за допомогою ГІС-моделювання водозбірних басейнів. Для фахівців у галузі географії, наукових співробітників, викладачів вищих навчальних закладів, аспірантів та студентів.
Keywords: суспільна географія; землеробство; екологія