Неявне лінійне диференціальне рівняння з узагальненим квазіполіномом в правій частині - Олефiренко, Олексій Сергійович; Olefirenko, Oleksii (Харків : Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна, 2023)
В даній кваліфікаційній роботі було розглянуто неявні лінійні неоднорідні диференціальні рівняння з регулярним характеристичним жмутком матриць. Було доведено теореми існування та єдиності поліноміальних, квазіполіноміальних розв’язків та розв’язків в класі узагальнених квазіполіномів для даного диференціального рівняння. Наведено приклади, що ілюструють роботу одержаних теорем.

In this qualification work implicit linear nonhomogeneous differential equations with a regular characteristic pencil of matrices were investigated. The theorems of existence and uniqueness of polynomial, quasi-polynomial solutions and solutions in the class of generalized quasi-polynomials for a given differential equation were proved. Examples illustrating the work of the obtained theorems are given.
Implicit linear differential equation with a generalized quasipolynomial on the right-hand side
Keywords: MATHEMATICS::Applied mathematics; диференціальне рівняння; узагальнений квазіполіном; жмуток матриць; differential equation; generalized quasipolynomial; pencil of matrices