Дослідження, аналіз та порівняння методів і засобів забезпечення кібербезпеки в закладах вищої освіти України - Дубина, Вадим Петрович (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2024)
Метою даної роботи є вивчення та аналіз методів та інструментів, що використовуються для забезпечення кібербезпеки у закладах вищої освіти України, з акцентом на оцінку сучасних підходів, виявлення проблем та порівняння ефективності різних заходів кібербезпеки. The purpose of this paper is to study and analyze the methods and tools used to ensure cybersecurity in higher educational institutions of Ukraine, with an emphasis on evaluating modern approaches, identifying problems and comparing the effectiveness of various cybersecurity measures.
Керівник : Єсіна Марина Віталіївна, доцент кафедри безпеки інформаційних систем і технологій , кандидат технічних наук, доцент
Keywords: кібербезпека; заклади вищої освіти; інформаційна безпека; контроль доступу; шифрування; двофакторна автентифікація; інтелектуальні системи моніторингу; виявлення інцидентів; аудит безпеки; цифрові загрози; управління ризиками; cybersecurity; institutions of higher education; information security; access control; SOCIAL SCIENCES::Statistics, computer and systems science::Informatics, computer and systems science; encryption; two-factor authentication; intelligent monitoring systems; incident detection; security audit; digital threats; risk management