Етнографія українців у виданнях Воронезького, Курського та Харківського губернських статистичних комітетів - Аксьонова, Н.В. (Харківський національний університет імені В.Н.Каразіна, 2012)
У статті розглядається діяльність Харківського, Воронезького, Курського губернських статистичних комітетів у розрізі організації вивчення та популяризації знань з етнографії Слобожанщини. Аналізується стан дослідження краєзнавчої діяльності цих комітетів і робиться огляд їх видавничої справи у галузі етнографії краю. В статье рассматривается деятельность Харьковського, Воронежского, Курского губернских статистических комитетов в плане организации изучения и популяризации знаний по этнографии Слобожанщини. Анализируется состояние исследования краеведческой деятельности этих комитетов и делается обзор их издательской деятельности в области этнографии края. Kharkiv’s, Voronezh’s, Kursk’s province statistical committees activity in study and knowledges popularization of ethnography in Slobozhanschina region is examined. The ethnography activity of these committees (including publishing activity) is analysed.
http://www-philosophy.univer.kharkov.ua/ua/kafedra/visn_ua/visn_15.html
Keywords: губернський статистичний комітет; Слобожанщина; етнографічні дослідження; губернский статистический комитет; Слобожанщина; этнографические исследования; province’s statistical committee; Slobozhanschina; ethnographic researches