Особливості сімейної соціалізації жінок із симптомокомплексом «емоційного холоду» - Доценко, Олександра Юріївна (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2017)
Робота присвячена визначенню особливостей сімейної соціалізації, що впливають на формування симптомокомплексу «емоційного холоду» в жінок. Виявлено особливості стилів виховання жінок із симптомокомплексом «емоційного холоду». Показано, що «втягнення дитини в конфлікт» впливає на формування симптомокомплексу «емоційного холоду» в жінок. У «емоційно холодних» жінок відзначається дефіцит оральних рис, що відбиває проблеми в соціалізації саме в цьому періоді психосексуального розвитку. Було розроблено програму психокорекції симптомокомплексу «емоційного холоду» в жінок, мішенями якої стали неадаптивні когніції, Я-концепція, «заторні переживання» та взаємини із чоловіками. Програма ефективна і може бути рекомендована до використання.
Keywords: INTERDISCIPLINARY RESEARCH AREAS::Gender studies; симптомокомплекс «емоційного холоду»; стосунки; сімейна соціалізація; жінки