Розробка механізмів впроваджедння нейромаркетингу в створення туристичного продукту - Римченок, Дар’я Сергіївна (Харків : Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна, 2025)
Кваліфікаційна робота магістра присвячена дослідженню нейромаркетингового підходу та інструментів впливу на процес прийняття рішень споживачами туристичного продукту в умовах цифровізації та зростання конкуренції на туристичному ринку. У роботі розглянуто особливості формування емоційних вражень туристів і роль підсвідомих чинників у виборі туристичних послуг. Робота складається зі вступу, трьох розділів, висновків, списку використаних джерел, таблиць, рисунків. У першому розділі розкрито теоретико-методичні засади нейромаркетингу, його сутність, функції, види та місце в системі маркетингових комунікацій туристичного бізнесу, а також охарактеризовано психоемоційні чинники споживчої поведінки. У другому розділі проаналізовано сучасний стан розвитку туристичного бізнесу в Україні, досліджено практику використання нейромаркетингових інструментів у діяльності туристичних підприємств та оцінено їх вплив на ефективність маркетингових комунікацій. У третьому розділі обґрунтовано перспективи впровадження нейромаркетингових технологій у вітчизняному туристичному бізнесі та розроблено практичні рекомендації щодо застосування нейромаркетингових інструментів з метою підвищення конкурентоспроможності туристичних підприємств.

The master's qualification work is devoted to the study of the neuromarketing approach and tools for influencing the decision-making process of consumers of a tourist product in the conditions of digitalization and increased competition in the tourist market. The work considers the features of the formation of emotional impressions of tourists and the role of subconscious factors in the choice of tourist services. The work consists of an introduction, three sections, conclusions, a list of sources used, tables, figures. The first section reveals the theoretical and methodological principles of neuromarketing, its essence, functions, types and place in the system of marketing communications of the tourist business, and also characterizes the psychoemotional factors of consumer behavior. The second section analyzes the current state of development of the tourism business in Ukraine, investigates the practice of using neuromarketing tools in the activities of tourism enterprises and assesses their impact on the effectiveness of marketing communications. The third section substantiates the prospects for the implementation of neuromarketing technologies in the domestic tourism business and develops practical recommendations for the use of neuromarketing tools to increase the competitiveness of tourism enterprises.
Development of mechanisms for implementing neuromarketing in the creation of a tourist product
Керівник роботи: Євтушенко Олена Віталіївна, кандидат економічних наук, доцент кафедри світової політики, дипломатії та туристичного бізнесу Навчально-наукового інституту «Каразінський інститут міжнародних відносин та туристичного бізнесу»
Keywords: SOCIAL SCIENCES; нейромаркетинг; neuromarketing; туристичний бізнес; споживча поведінка; емоційний маркетинг; маркетингові комунікації; туристичний продукт; айтрекінг; електроенцефалографія; персоналізація; цифровізація; neuromarketing; tourism business; consumer behavior; emotional marketing; marketing communications; tourism product; eye tracking; electroencephalography; personalization; digitalization