Воєнна фотографія як медіапродукт у структурі інформаційної війни на прикладі російсько-української війни - Самойлов, Іван Денисович (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2024)
Дипломна робота присвячена дослідженню ролі воєнної фотографії в інформаційних війнах, а також аналізу етичних аспектів та проблематики фотофейків. У роботі розглядаються поняття «інформаційної війни» та «воєнної фотографії», аналізуються етичні дилеми, пов'язані з використанням воєнних фотографій у вітчизняних та зарубіжних медіа, а також досліджуються випадки створення та поширення фотофейків.

The bachelor's thesis is dedicated to studying the role of military photography in information wars, as well as analyzing the ethical aspects and issues related to photo fakes. The work examines the concepts of "information warfare" and "military photography," analyzes ethical dilemmas associated with the use of military photographs in domestic and foreign media, and investigates cases of creation and dissemination of photo fakes.
Керівник: Голіков Олександр Сергійович, доктор соціологічних наук, професор кафедри соціології
Keywords: SOCIAL SCIENCES; воєнна фотографія; інформаційна війна; етичні дилеми; фотофейки; російсько-українська війна; military photography; information warfare; ethical dilemmas; photo fakes; Russian-Ukrainian war