Аналіз системи корпоративної соціальної відповідальності в діяльності ТОВ «ФК «Металіст 1925» Харків» - Недєліна, Таїсія Андріївна; Nedielina, T. A. (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2025)
Визначення специфіки реалізації корпоративної соціальної відповідальності у сфері спорту; систематизація ключових соціальних ініціатив ФК «Металіст 1925» Харків, охоплюючи гуманітарну допомогу, підтримку молоді, освітні проєкти, інклюзію, екологічну просвіту та партнерські програми; проведення оцінки ефективності реалізації КСВ на основі аналізу організаційної моделі, стратегічних документів, медійного контенту, фінансової звітності та публічної інформації; виявлення ключових проблем системи КСВ клубу, зокрема: відсутність окремої координаційної структури, нерозвинена система моніторингу й оцінки ефективності, обмеженість цифрової інклюзивності та недостатня інтеграція екологічного компоненту; розроблення рекомендацій щодо вдосконалення КСВ, зокрема: інституціоналізацію КСВ, запровадження моніторингу та оцінки, регулярна нефінансова звітність, цифрова інклюзивність, розвиток міжнародного партнерства та активізація екологічного напряму.

Identification of the specific features of CSR implementation in the sports sector; systematization of the club’s social initiatives, including humanitarian aid, youth support, educational projects, inclusion, environmental awareness, and partnership programs; evaluation of CSR effectiveness based on an analysis of the organizational model, strategy, media content, financial reports, and public information; identification of key challenges in the club’s CSR system, such as the absence of a dedicated coordinating structure, underdeveloped monitoring and evaluation mechanisms, limited digital inclusivity, and insufficient integration of the environmental component; development of recommendations for enhancing CSR, including institutionalization of CSR management, introduction of monitoring and evaluation systems, regular non-financial reporting, improved digital accessibility, expanded international partnerships, and the strengthening of the environmental direction.
Analysis of the Сorporate Social Responsibility System in the Activities of LLC ‘FC Metalist 1925’ Kharkiv
Керівник: Розіт Тетяна Володимирівна, кандидат економічних наук, доцент кафедри управління та адміністрування.
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Business and economics::Business studies; проведення оцінки ефективності реалізації КСВ; корпоративна соціальна відповідальность; фінансова звітність; conducting an effectiveness assessment of CSR implementation; corporate social responsibility; financial statements