Дослідження та удосконалення методик прийняття рішень стосовно зовнішньоекономічної діяльності підприємства - Козаренко, Любов Романівна (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2024)
Реальний вихід із ситуації з проблемами забезпечення нормальної діяльності підприємства в сьогоденні та майбутньому на основі оволодіння методологіями та методами прийняття управлінських рішень. Особливо гостро ця проблема постає в умовах нестабільності виробництва та його спаду. Крім того, економічні рішення різко зростають. Від того, наскільки економічно грамотні рішення приймаються, часто залежить саме існування компанії. Соціально-економічні процеси, їх нестабільність і невизначеність, динамізм виробництва призводять до різкого збільшення кількості складних економічних ситуацій. Розв'язання і прогнозування яких практично неможливо без застосування спеціальних економіко-математичних методів і прийомів.

The real way out of the situation with the problems of ensuring the normal operation of the enterprise in the present and future is to master the methodologies and methods of making management decisions. This problem is especially acute in the context of production instability and recession. In addition, economic decisions are increasing dramatically. The very existence of a company often depends on how economically competent decisions are made. Socio-economic processes, their instability and uncertainty, and the dynamism of production lead to a sharp increase in the number of difficult economic situations. The solution and forecasting of which is almost impossible without the use of special economic and mathematical methods and techniques.
Research and improvement of decision-making methods regarding the foreign economic activity of the enterprise
Керівник: Ляшевська Вікторія Іванівна, кандидат економічних наук, доцент кафедри маркетингу, менеджменту та підприємництва
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Business and economics::Business studies; методики прийняття рішень; decision-making methods; зовнішньоекономічна діяльність; foreign economic activity; управління ризиками; risk management; інновації; innovation; підприємства; enterprises