Концепция зауми во взаимодействии символистской и постсимволистской парадигм - Дашкевич, М.Г. (Харкiвський нацiональний унiверситет iм. В.Н. Каразiна, 2008)
У статті розглядається символізм і постсимволізм у фокусі їхнього діалогу. Показана перспективність дослідження літератури срібного століття як цілісного контексту крізь призму «зауми».
Article investigates interaction of contexts of symbolism and postsymbolism from the point of view of aesthetic and world outlook integrity. A basis for the research concept is the category role of the “zaum” as moment of unity of the marked contexts.
Keywords: литературные течения серебряного века; Смирнов; символистская эстетическая парадигма; постсимволистская эстетическая парадигма