Роль наукових товариств Південної України другої половини XIX – початку XX століття у збереженні історико-культурних цінностей - Бублик, Д. (Харківський національний університет ім. В. Н. Каразіна; історичний факультет, 2011)
Досліджуються процеси пам'яткоохоронної справи на території Південної України другої половини XIX – початку XX століття, та їх роль у охороні та збереженні історико-культурної спадщини українського народу. Аналізуються проблеми становлення та здобутки пам'яткоохоронної справи на даній території, на прикладах Одеського товариства історії та старожитностей та Таврійської і Катеринославської вчених архівних комісій.
Бублик Дарія – студентка історичного факультету Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна.
Keywords: історико-культурні цінності; пам'яткоохоронна справа; наукові товариства; ОТІС; ГВАК