Польща та поляки в 215-річній історії Харківського Національного Університету імені В. Н. Каразіна - Бакіров, Віль Савбанович; Куделко, Сергій Михайлович (Dąbrowa Górnicza : Academia WSB, 2021)
Оглядова стаття присвячена «польським» сторінкам історії найстарішого на Сході України університету. На конкретних прикладах показано, що на всіх етапах свого 215-річного існування університет своїми викладачами й вихованцями був пов’язаний з Польщею, її наукою та культурою. Робиться висновок про плідність цих контактів, а сама тема заслуговує окремого монографічного дослідження.
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION::History and philosophy subjects