Управління створенням освітніх продуктів з використанням гнучких методів проектного менеджменту (на прикладі ТОВ «Харківський університет») - Гальченко, Тетяна Володимирівна (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2025)
У роботі наведено результати аналізу теоретичних основ проєктного менеджменту та перспектив їх інтеграції у систему управління освітніми закладами; проведено аналіз та оцінку гнучких методів проєктного менеджменту та обґрунтована можливість впровадження їх в практику управління проєктною діяльністю закладів освіти; досліджено управлінські процеси в Відокремленому підрозділі «Фаховий коледж Харківського університету», зокрема ті, що стосуються створенню освітніх продуктів; спираючись на елементи гнучкого мислення та зворотного проєктування розроблено модель управління освітнім проєктом; виявлено та класифіковано фактори, що сприяють або перешкоджають впровадженню гнучкого підходу до проєктної діяльності закладу освіти з метою визначення напрямків розвитку в умовах, що склалися.

The work presents the results of the analysis of the theoretical foundations of project management and the prospects for their integration into the management system of educational institutions; an analysis and assessment of flexible project management methods are carried out and the possibility of their implementation in the practice of managing project activities of educational institutions is substantiated; management processes in the Independent structural department «Vocational College of Kharkiv University», private-owned educational institution are studied, in particular those related to the creation of educational products; based on the elements of flexible thinking and reverse engineering, an educational project management model is developed; factors that contribute to or hinder the implementation of a flexible approach to the project activities of an educational institution are identified and classified in order to determine the directions of development in the current conditions.
Management of the creation of educational products using flexible project management methods
Керівник роботи: Рубан Наталія Павлівна, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри педагогіки, методики та менеджменту освіти Навчально-наукового інституту «Українська інженерно-педагогічна академія»
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Business and economics::Business studies; SOCIAL SCIENCES::Social sciences::Education; управління освітнім закладом; проєктний менеджмент; освітні проєкти; освітні продукти; Agile; проєктна діяльність; освітньо-професійні програми; educational institution management; project management; educational projects; educational products; project activities; educational and professional programs