Інноваційні технології розвитку стресостійкості як чинник професійного розвитку майбутнього фахівця - Кривошей, Кирило Юрійович; Kryvoshei, K. Yu. (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2024)
Інтеграція інноваційних освітніх технології в навчальні програми, може стимулювати в здобувачів вищої освіти формування навичок, що необхідні для успішного подолання стресу та регуляції власного емоційного стану в несприятливих обставин. Розвиток стресостійкості та формування навичок ауторегуляції є корисними не лише в рамках освітнього процесу, адже стрес є невід’ємною частиною творчого, професійного та особистого життя. Крім того, дуже важливо, щоб ці технології використовувалися в поєднанні з комплексними системами підтримки, які враховують ширші соціальні, емоційні та середовищні чинники, що сприяють подоланню стресу здобувачів освіти.
Науковий керівник: Сергій Борисович Бєляєв, доктор педагогічних наук, професор кафедри профільної підготови, Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна
Keywords: SOCIAL SCIENCES; INTERDISCIPLINARY RESEARCH AREAS::Technology and social change; військові дії; психологічний стан; здобувачі вищої освіти; інноваційні освітні технології; керовані вправи майндфулнес; медитація; гейміфікація; цифрові журнали та інструменти для рефлексії; стрес; стресостійкість; студенти; самоаналіз