Підходи та стратегії інтернаціоналізації українських підприємств - Рябченко, Юлія Василівна (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2025)
У кваліфікаційній роботі розглянуті питання, такі, як фактори, що впливають на інтернаціоналізацію підприємств та стратегії виходу на міжнародну арену; аналіз застосування інструментів підходів до інтернаціоналізації у діяльності досліджуваного підприємства; визначення основних напрямків підвищення ефективності інструментів інтернаціоналізації у ТОВ «Інститут сімейної психології та консультування». У дослідженні обґрунтовано доцільність застосування сучасних підходів до інтернаціоналізації українських підприємств, що дало змогу сформувати оптимальну стратегію виходу на зовнішні ринки. Розглянуто використання онлайн-експорту послуг, міжнародного партнерства / співпраці, розробки та просування освітніх продуктів для міжнародного ринку.
Керівник: Ковальова Вікторія Іванівна, кандидат економічних наук, доцент кафедри маркетингу, менеджменту та підприємництва
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Business and economics::Economics; інтернаціоналізація; підприємство; міжнародний ринок; глобалізація; вебінар