Інклюзивний UX-дизайн як основа проєктування цифрових продуктів в Україні - Хитун, Анастасія Володимирівна; Khytun, A. V. (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2025)
Результати дослідження можуть бути використані при модернізації освітніх веб-платформ, корпоративних і державних інформаційних систем, що потребують відповідності стандартам цифрової доступності (ДСТУ EN 301 549:2022, ДСТУ ISO/IEC 40500:2015, WCAG 2.1, ADA), з урахуванням принципів інженерії інтерфейсів користувача та системного підходу до доступності.

The results of the study can be used in the modernization of educational web platforms, corporate and government information systems that require compliance with digital accessibility standards (DSTU EN 301 549:2022, DSTU ISO/IEC 40500:2015, WCAG 2.1, ADA), taking into account the principles of user interface engineering and a systems approach to accessibility.
Керівник: Мороз Ольга Юріївна, доцент кафедри комп’ютерних систем та робототехніки, PhD з інформаційних технологій
Keywords: TECHNOLOGY::Information technology::Computer science; інклюзивний UX-дизайн; доступність; WCAG 2.1; Moodle; text-to-speech; масштабування шрифту; перемикач тем; ARIA; цифрова інклюзія; inclusive UX design; accessibility; Moodle; text-to speech; font scaling; theme switcher; digital inclusion