Образ нищего духовенства в городской литературе Западной Европы XII – XIII вв. - Бабурова, Е. (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 1997)
… Образ священнослужителя, що складається на основі міської літератури, малосимпатичний. Здавалося б, у ньому втілені всі пороки світу, не залишаючи місця для служіння Богу, боротьби за душі пастви. Звичайний, нічим не помітний слуга божий, живе собі несуєтно і розмірено та виконує свої обов'язки, був нецікавий авторам і публіці, не вписувався в комічний сюжет, суперечив сатиричному настрою, який був характерний практично для всієї літератури Середньовіччя.
Образ нужденного духовенства у міській літературі Західної Європи XII – XIII ст.
Keywords: HUMANITIES and RELIGION::Aesthetic subjects::Literature; фаблио; поэзия вагантов; поэзия миннезингеров; средневековая городская литература Западной Европы; фабліо; поезія вагантів; поезія мінезингерів; середньовічна міська література Західної Європи