Європейська дипломатія у ХХІ столітті : науково-практичний круглий стіл (5 ; 2022 ; Харків) : матеріали - (:unkn) unknown (Харків : Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна, 2023)
До матеріалів V Науково-практичного круглого столу увійшли тези доповідей науковців, практиків, викладачів та здобувачів, які займаються проблематикою європейської дипломатії. Публікації присвячені викликам та перспективам дипломатичних відносин та Європейської дипломатії у ХХІ столітті, зокрема, таким напрямам як: історія європейської дипломатії: виклики сучасності та перспективи; трансформація публічної дипломатії ЄС в умовах глобалізації; еволюція сучасних видів дипломатії: традиції та новації; цифрова дипломатія та інформаційна безпека; економічна дипломатія та дипломатія сталого розвитку; підготовка дипломатичних кадрів у європейських країнах: досвід для України; дипломатичні відносини між Україною та ЄС: історія, сучасний стан і перспективи; дипломатія України в сучасних умовах. У збірнику збережено стиль, орфографію, пунктуацію авторських текстів. Відповідальність за зміст тез доповідей несуть їх автори.
Keywords: Європейська дипломатія; міжнародні відносини; імплементація; Європейський Союз; Індія; глобалізація; гібридна війна; публічна дипломатія; підтримка України; ЄС; гуманітарна дипломатії; переговорний процес; цифрова дипломатія; Україна; зовнішньополітична діяльность; міжнародна безпека; агресор; ООН; гібридна агресія; інформаційна безпека; russian-ukrainian war; культурногуманітарне співробітництво; соціальні гарантії; Болгарія; українці; Європейський Гуманітарний Університет; права людини; конституціоналізм; миротворчість; кіберпростір; НАТО; економічна дипломатія; транскордонне співробітництво; проект «плану Маршалла для України»; європейська дипломатія; темпоральний вимір; міжкультурно-комунікативний вимір; інституціональний вимір; постбіполярний світоустрій