Методи визначення коефіцієнта поверхневого натягу рідини - Гур'єв, Ескандер Володимирович; Guryev, E. V. (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2025)
Дипломна робота має реферативний характер. Розглянуто явища на межі рідини, умови рівноваги на межі двох середовищ, фізичні основи змочування та капілярних явищ. Наведено опис найбільш поширених методів вимірювання коефіцієнта поверхневого натягу.

The thesis is of an abstract nature. The phenomena at the fluid interface, the conditions of equilibrium at the interface of two media, the physical basis of wetting and capillary phenomena are considered. The most common methods of measuring the surface tension coefficient are described.
Methods for determining the surface tension coefficient of a liquid
Науковий керівник: Горбач Віктор Микитович, кандидат фiзико-математичних наук, доцент кафедри загальної фізики
Keywords: NATURAL SCIENCES::Physics; капілярні явища; поверхневий натяг; крайовий кут; коефіцієнт поверхневого натягу; методи визначення коефіцієнта поверхневого натягу; capillary phenomena; surface tension; boundary angle; surface tension coefficient; methods for determining the surface tension coefficient