Порівняльний аналіз розвитку тваринництва Полтавської та Харківської областей - Кучер, І.І. (My University, 2012)
Стаття присвячена порівнянню розвитку тваринництва Полтавської та Харківської областей. В ході дослідження було побудовано статистичні поверхні залежності кількості поголів’я худоби та птиці і виробництва м’яса у забійній вазі у Полтавській та Харківській областях. Проведено аналіз даних показників за період 2005-2010 рр. Було виявлено закономірності у розвитку тваринництва, його спільні та відмінні риси для обох областей. Зроблено спробу прогнозування розвитку тваринництва та його впливу на загальну економічну ситуацію в даних регіонах.
Keywords: сільське господарство; тваринництво; велика рогата худоба; свинарство; птиця; статистична поверхня