Japewia (Ramalinaceae, Ascomycota)–новий рід для ліхенобіоти України - Ходосовцев, О.Є.; Дармостук, В.В.; Громакова, А.Б. (My University, 2015)
Рід Japewia вперше наводиться для території України з природного заповідника «Ґорґани». У повідомленні подано опис, вказано місцезнаходження в Україні, екологічні особливості та загальне поширення нового для ліхенобіоти нашої країни епіфітного лишайника Japewia subaurifera. Він зростає на корі Picea abies вище 1200 м над р. м. і характеризується накипною стерильною сланню, наявністю округлих соралей, в яких зовні розвиваються соредії коричнюватого, а всередині — жовтувато-зеленуватого забарвлення.
Keywords: Japewia; Україна; природний заповідник «Ґорґани»