Методологія та організація наукових досліджень : методичні рекомендації до вивчення курсу для здобувачів вищої освіти третього рівня за спеціальністю Е2 Екологія [Електронний ресурс] - Максименко, Надія Василівна; Черкашина, Надія Іванівна; Maksymenko, Nadiya Vasylivna; Cherkashyna, Nadiia Ivanivna (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2025)
Курс «Методологія та організація наукових досліджень» є основним нормативним в освітньо-науковій програмі Екологія підготовки докторів філософії спеціальності Е2 Екологія. Метою курсу є ознайомлення з основними поняттями та аргументами методології науки і методологічні основи організації наукового дослідження в галузі природокористування. Основне завдання курсу - дати огляд наукових методів планування та проведення незалежних досліджень та докторських програм, планування та виконання окремих докторантур, взаємозв'язків між керівником / дисертаціями та колегами. Навчальне видання призначене для організації роботи здобувачів у закладах вищої освіти за спеціальністю Е2 «Екологія» третього (аспірантського) освітнього рівня.

The course "Science Methodology" is the main normative course in the educational and scientific program 'Ecology' for preparation of Doctors of Philosophy, specialty E2 Ecology. The aim of the course is to familiarize the applicants with basic concepts and arguments of the methodology of science and the methodological foundations of the organization of scientific research in the field of environmental management. The main task of the course is to provide an overview of scientific methods for planning and conducting independent research as well as doctoral programs, planning and conducting individual doctoral studies, relationships between the supervisor / dissertations and colleagues. The educational edition is intended for organizing the work of applicants in higher education institutions in specialty E2 "Ecology" of the third (postgraduate) educational level.
Science methodology : methodical recommendations for studying the course for applicants of the third level of higher education in specialty E2 Ecology [Electronic resource]
Електронне навчальне видання комбінованого використання. Можна використовувати у локальному та мережному режимі. В авторській редакції
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Social sciences::Education::Subject didactics; SOCIAL SCIENCES::Other social sciences; методи; наукові знання; теоретичний рівень; емпіричний рівень; навколишнє середовище; організація; дисертація; наукова публікація; methods; scientific knowledge; theoretical level; empirical level; environment; organization; dissertation; scientific publication