Видавництво “Academia” : 100 років від дня заснування (1921–1937) [віртуальна виставка] - Харьківський національний університет імені В.Н. Каразіна, Центральна наукова бібліотека; Байрамова, Каріна Іванівна (Харків : ХНУ імені В.Н. Каразіна, 2021)
У будь-якій бібліотеці книги видавництва «Academia» посідають почесне місце. Всього шістнадцять років виходили у світ видання цієї унікальної установи, але й сьогодні вони є гордістю науки та культури. Ці книги - бібліографічна рідкість. Прийнято розділяти роботу видавництва на два періоди: ленінградський (1921-1928) та московський (1929-1937). Керував видавництвом у ленінградський період Олександр Олександрович Кроленко, а основну частину московського періоду директором «Academia» був Лев Борисович Каменєв. Видавництво “Academia” було задумано у 1921 році для публікації праць Філософського товариства при Петербурзькому університеті. У книжкових фондах нашої бібліотеки зберігається понад 400 книг цього видавництва. На виставці представлені тільки деякі видання.
Keywords: Центральна наукова бібліотека; Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна; “Academia”, видавництво; книги видавництва «Academia»; Кроленко Олександр Олександрович; Каменєв Лев Борисович; віртуальна виставка