Особливості мотиваційної сфери майбутніх і працюючих психологів - Полторацька, Олена В`ячеславівна (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2025)
Кваліфікаційна робота - особливості мотиваційної сфери майбутніх і працюючих психологів. Присвячена дослідженню мотиваційної сфери фахівців у галузі психології. Метою є виявлення мотиваційних і демотиваційних чинників, що впливають на вибір професійного напряму серед студентів і практикуючих психологів. Аналіз включає порівняння груп за наявністю досвіду та професійною орієнтацією з використанням низки психодіагностичних методик. Встановлено, що досвід значно впливає на професійну мотивацію, а кожен напрям має унікальний набір мотиваційних аспектів. Деякі чинники виступають мотиваторами для одних респондентів і демотиваторами для інших, що підкреслює важливість індивідуального підходу до профорієнтації.

The qualification work explores the motivational aspects of future and practicing psychologists. It is dedicated to investigating the motivational sphere of professionals in the field of psychology. The aim is to identify motivational and demotivational factors influencing career choices among psychology students and practicing psychologists. The analysis includes a comparison of groups based on experience and professional orientation using a range of psychodiagnostic methods. It has been established that experience significantly impacts professional motivation, and each specialization has a unique set of motivational aspects. Some factors serve as motivators for some respondents and demotivators for others, highlighting the importance of an individualized approach to career guidance.
Peculiarities of the motivational sphere of future and working psychologists
Керівник роботи: Російчук Тетяна Анатоліївна, кандидат психологічних наук, доцент кафедри прикладної психології
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Social sciences::Psychology; мотивація; професійний вибір; досвід роботи; психологія; мотиваційні чинники; демотивація; motivation; career choice; work experience; psychology; motivatinal factors; demotivation