Трансформація зовнішньоекономічної політики США за часів президента Д. Трампа (2017-2021) - Василенко, Михайло Олексійович (Харків : Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна, 2025)
Бакалаврська робота присвячена «Трансформації зовнішньоекономічної політики США за часів президента Д. Трампа (2017-2021)». Виходячи з поставленої мети, у роботі було розглянуто політику США до обрання Трампа та транформацію політики США після обрання Д. Трампа. Також у дослідженні були розглянуті процеси створення договору USMCA, Тарифні війни з Китаєм і перехід США на більш ізоляціоністські шляхи. Завдяки матеріалам з офіційних джерел, публіцистики, західної та східноєвропейської історіографії, статистичним даним, авторка аналізує використання позаекономічної політики під час президентства Д. Трампа. Особлива увага приділяється дослідженню еволюції поглядів адміністрацій, що передували Трампу, та різниці їхніх підходів у зовнішній політиці.

This bachelor's thesis is dedicated to "The Transformation of US Foreign Economic Policy during the Presidency of D. Trump (2017-2021)." Based on the stated objective, the paper examined US policy before Trump's election and the transformation of US policy after D. Trump's election. The study also explored the processes of creating the USMCA agreement, the tariff wars with China, and the US shift towards more isolationist paths. Drawing on materials from official sources, journalism, Western and Eastern European historiography, and statistical data, the author analyzes the use of non-economic policy during D. Trump's presidency. Particular attention is paid to examining the evolution of the views of pre-Trump administrations and the differences in their foreign policy approaches.
Transformation of US foreign economic policy under President D. Trump (2017-2021)
Керівник роботи: Ченчик Дмитро Володимирович, кандидат історичних наук, доцент кафедри нової та новітньої історії
Keywords: HUMANITIES and RELIGION::History and philosophy subjects::History subjects::Economic history; зовнішньоекономічна політика США; US foreign economic policy; Дональд Джон Трамп (1946 - ); Donald John Trump (1946 - ); історія США; US history; торговельна політика; trade policy