Саморегулювання як механізм скорочення державного втручання в розвиток бізнесу - Зайдель, М.І. (Харківський національний університет імені В.Н.Каразіна, 2011)
У статті розглядається проблема взаємин держави і економіки та механізм послаблення тиску на бізнес з боку держави. Впровадження саморегулювання є ефективною моделлю оптимізації функцій контролю за наданням послуг та збалансування відносин влади і бізнесу.
Keywords: взаємовідносини влади та бізнесу; державний контроль; неокорпоратизм; саморегулювання