Німецька класична філософія та університетська філософія. До 300-річчя з дня народження Імануеля Канта та 190-річчя з дня смерті Йоганна Баптиста Шада : матеріали міжнародної наукової конференції, 28 черв. 2024 р., м. Харків - (:unkn) unknown (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2024)
Матеріали міжнародної наукової конференції присвячені 300-річчю з дня народження Імануеля Канта та 190-річчу з дня смерті Йоганна Баптиста Шада містять сучасні рецепції Німецької класичної філософії та університетської філософії. Представлено сучасні напрямки дослідження актуальних проблем Німецької класичної філософії, зокрема філософії Імануеля Канта, визначено місце і значення його концепції в історії філософської думки. Розглянуто ключові проблеми й представлено сучасні інтерпретації теоретичної і практичної філософії, богословських питань, розуміння війни та миру в контексті Німецької класичної філософії.

The materials of the international scientific conference dedicated to the 300th anniversary of the birth of Immanuel Kant and the 190th anniversary of the death of Johann Baptist Schad contain contemporary receptions of German classical philosophy and university philosophy. Contemporary directions of research into actual problems of German classical philosophy, in particular the philosophy of Immanuel Kant, are presented the place and significance of his concept in the history of philosophical thought are determined. Key problems are considered and modern interpretations of theoretical and practical philosophy, theological issues, understanding of war and peace in the context of German classical philosophy are presented.
German classical philosophy and university philosophy. To the 300 anniversary of the birth of Immanuel Kant and the 190 anniversary of the death of Johann Baptist Schad, june 28, 2024, Kharkiv
Наукове видання. Тексти подаються в авторській редакції. Автори несуть відповідальність за точність наведених цитат, власних імен та відповідність посилань оригіналу.
Keywords: HUMANITIES and RELIGION::Religion/Theology; HUMANITIES and RELIGION::History and philosophy subjects; історія філософії; Німецька класична філософія; університетська філософія; теоретична філософія; практична філософія; Імануель Кант; Йоганн Баптист Шад; мир і війна; богослов’я; history of philosophy; German classical philosophy; university philosophy; theoretical philosophy; practical philosophy; Immanuel Kant; Johann Baptist Schad; peace and war; theology