Первые визитации в курфюршестве Саксонском - Голубкин, Ю.А. (Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2002)
Ця стаття є спробою визначення ролі церковних візитацій 1524–1526 pp., що проводилися в князівстві Саксонськім, в історії Реформації. Після поразки Селянської війни в Німеччині в князівстві Саксонськім було закладено перші передумови для визначної ролі земельного князя в проведенні візитацій, завдяки чому територіальне церковне управління набуло чіткіших обрисів.
Keywords: курфюршество Саксонское; церковные визитации; 1524–1526 гг.; Реформация