Психологія : методичні вказівки до виконання практичних робіт з дисципліни для здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня за спеціальностями 015 «Професійна освіта (за спеціалізаціями)», 073 «Менеджмент», 141 «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка» [Електронний ресурс] - Атаєва, Олена Алімівна; Ataieva, Olena (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2025)
Практичні вказівки з дисципліни «Психологія» спрямовані на закріплення теоретичних знань і розвиток навичок аналізу психологічних процесів, явищ та індивідуальних особливостей особистості. Зміст вказівок охоплює такі аспекти: основи психології (предмет, завдання, методи); психологія особистості (темперамент, характер, здібності); спілкування та міжособистісні стосунки; пізнавальні процеси (відчуття, сприйняття, увага); емоційно-вольова сфера; вікова психологія (дошкільний, шкільний, підлітковий віки). Практичні заняття сприятимуть розвитку вмінь застосовувати психологічні знання в реальних ситуаціях, аналізувати поведінку, емоційний стан та пізнавальні процеси людини.

Practical instructions in the discipline «Psychology» are aimed at consolidating theoretical knowledge and developing skills in analyzing psychological processes, phenomena and individual characteristics of the personality. The content of the guidelines covers the following aspects: the basics of psychology (subject, objectives, methods); personality psychology (temperament, character, abilities); communication and interpersonal relationships; cognitive processes (sensation, perception, attention); emotional and volitional sphere; age psychology (preschool, school, adolescence). Practical classes will help to develop the ability to apply psychological knowledge in real-life situations, analyze human behavior, emotional state and cognitive processes.
Psychology : methodical instructions for practical work in the discipline for applicants for higher education of the first (bachelor's) level in the specialties 015 «Vocational Education (by specialization)», 073 «Management», 141 «Electric power engineering, electrical engineering and electromechanics» [Electronic resource]
Електронне навчальне видання комбінованого використання. Можна використовувати в локальному та мережному режимі. В авторській редакції
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Social sciences::Education::Subject didactics; SOCIAL SCIENCES::Other social sciences::Public sector research; SOCIAL SCIENCES::Social sciences::Psychology; психологія; практичні роботи; пізнавальні процеси; особистість; емоції; вікова психологія; міжособистісні стосунки; поведінка; psychology; practical tasks; cognitive processes; personality; emotions; developmental psychology; interpersonal relationships; behavior