Особливості територіальної організації сфери культури Луганської області - Моштакова, Н.В. (My University, 2011)
Сформульовано авторське визначення поняття «територіальна організація сфери культури». Згідно теорії центральних місць В. Кристаллера та А. Льоша визначено загальні принципи територіальної організації сфери культури. На основі аналізу територіальної організації сфери культури Луганської області виявлено її локальні територіальні елементи та територіальні системи різних ієрархічних рангів. Визначено основні недоліки територіальної організації сфери культури регіону та запропоновано шляхи її удосконалення
Keywords: територіальна організація сфери культури; зона культурного обслуговування