Удосконалення управлінської культури фахівців закладу охорони здоров’я (на прикладі КНП Богодухівська ЦРЛ Богодухівської районної ради) - Прошутя, Віталій Васильович (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2025)
Наукова новизна дипломної роботи полягає у тому, що набули подальшого розвитку положення щодо удосконалення управлінської культури фахівців закладів охорони здоров’я, розвиток полягає в теоретичному обґрунтуванні моделі розвитку управлінської культури фахівців, яка містить концептуальний, технологічний й діагностико корекційний блоки, що позитивно впливає на систему управління медичною організацією в цілому, й, як наслідок, є умовою підвищення якості медичних послуг. Практичне значення дослідження полягає в розробленні удосконаленої моделі розвитку управлінської культури фахівців КНП Богодухівська ЦРЛ Богодухівської районної ради й рекомендацій щодо її впровадження.

The scientific novelty of the thesis is that the provisions on improving the management culture of health care professionals have been further developed, the development is to theoretically substantiate the model of development of management culture of specialists, which contains conceptual, technological and diagnostic-corrective blocks, which has a positive effect on the management system of the medical organization as a whole, and, as a consequence, is a condition for improving the quality of medical services. The practical significance of the study is to develop an improved model for the development of management culture of specialists of Bohodukhiv Central Regional Hospital of the Bohodukhiv District Council and recommendations for its implementation.
Improving the management culture of health care professionals (on the example of Bohodukhiv Central Regional Hospital of the Bohodukhiv District Council)
Керівник роботи: Петров Сергій Валерійович, кандидат технічних наук, доцент кафедри педагогіки, методики та менеджменту освіти Навчально-наукового інституту «Українська інженерно-педагогічна академія»
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Business and economics::Business studies; управлінська культура; заклад охорони здоров’я; медичний персонал; модель; management culture; health care institution; model; medical staff