Кримінологія : матеріали до семінарських занять [Електронний ресурс] - Храмцов, Олександр Миколайович; Шайтуро, Ольга Павлівна; Бондаренко, Олексій Олексійович; Рибалко, Гліб Сергійович; Khramtsov, О.М.; Bondarenko, O.O.; Shaituro, O.P.; Rybalko, H.S. (Харків : Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна, 2024)
Матеріали до семінарських занять з навчальної дисципліни «Кримінологія» відображають основні форми, об’єм і напрямки роботи, студентів юридичного факультету Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна. Метою викладання навчальної дисципліни є підготовка фахівців, які мають високу правосвідомість та правову культуру, володіють необхідними в їхній професійній діяльності знаннями і практичними навичками для вирішення конкретних завдань в галузі дослідження сучасного стану злочинності та розробки засобів протидії їй; здібних самостійно і грамотно орієнтуватись у сучасних теоріях про особу злочинця та причинах злочинної поведінки, приймати виважені та обґрунтовані рішення в сфері практичної діяльності по протидії різним видам злочинності. Основними завданнями вивчення дисципліни є формування загальних та спеціальних компетенцій майбутнього фахівця-юриста. Методичні рекомендації містять: вступ, тематичний план навчальної дисципліни, методичні вказівки до семінарських занять, розподіл балів, які отримують студенти денної та заочної форми навчання та критерії оцінювання, список рекомендованої літератури та посилання на інформаційні ресурси в Інтернеті, відео-лекції, інше методичне забезпечення.

Materials for seminar classes on the educational discipline «Criminology» reflect the main forms, content and directions of work of students of the V.N. Karazin Kharkiv National University Faculty of Law. The purpose of teaching the academic discipline is to train specialists who have a high legal awareness and legal culture, possess the knowledge and practical skills necessary in their professional activities to solve specific tasks in the field of exploring the modern state of crime and developing means of combating it; able to orient themselves independently and competently in modern theories about the identity of the criminal and the reasons for criminal behavior, to make balanced and well-founded decisions in the field of practical activities to combat various types of crime. The main tasks of teaching the discipline are the formation of the future legal specialist's general and special competencies. Methodological recommendations include: introduction, thematic plan of the academic discipline, methodological instructions for seminar classes, scoring scheme and evaluation criteria for full-time and part-time students, a list of recommended literature and links to information resources, video lectures and other methodological materials on the Internet.
Criminology : materials for seminar classes [Electronic resource]
Електронне навчальне видання комбінованого використання. Можна використовувати в локальному та мережному режимі
Keywords: LAW/JURISPRUDENCE; SOCIAL SCIENCES; кримінологія; загальні компетенції; спеціальні компетенції; тематичний план; семінарське заняття; методичні вказівки; критерії оцінювання; основна література; додаткова література; інформаційні ресурси; additional literature; basic literature; criminology; general competences; evaluation criteria; information resources; methodological guidelines; seminar class; special competences; thematic plan