Спортивна журналістика в умовах російсько-української війни - Богун, Артем Станіславович (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2024)
Дипломна робота присвячена аналізу сучасних тенденцій та викликів у сфері спортивної журналістики. Основна увага приділена розгляду ролі масових медіа в спортивній індустрії, їх впливу на формування громадської думки та популяризацію спорту. У роботі досліджено етичні та професійні стандарти, яких повинні дотримуватись журналісти, а також важливість об'єктивності та прозорості в подачі інформації. Окремо розглянуто використання різних медіаформатів, таких як відео, фотографії, аудіо та соціальні мережі, для максимального залучення аудиторії. Робота також підкреслює значення культурних, соціальних та гендерних аспектів у створенні інформаційного продукту.

This thesis is dedicated to analyzing contemporary trends and challenges in the field of sports journalism. The main focus is on the role of mass media in the sports industry, their impact on shaping public opinion, and the popularization of sports. The study explores the ethical and professional standards journalists must adhere to, emphasizing the importance of objectivity and transparency in reporting. The use of various media formats, such as video, photography, audio, and social networks, to maximize audience engagement is also examined. The work highlights the significance of cultural, social, and gender aspects in creating informational content.
Керівник: Хижняк Лариса Михайлівна, доктор соціологічних наук, професор кафедри прикладної соціології та соціальних комунікацій
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Other social sciences::Media and communication studies; спортивна журналістика; спортивні медіа; українсько-російська війна; спортивний дискурс