Розум, краса і велич : Жінки-науковці Каразінського університету - Байрамова, Каріна Іванівна; Bairamova, Karina; Азаренкова, Олександра; Azarenkova, Oleksandra (Харків : Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна, 2025)
Усім відомо, що людство розвивається завдяки науці. У будь-який період історії можна знайти передових і талановитих жінок-вчених, які рухали науку нарівні з чоловіками. Тому у 2015 році ООН запровадила щорічне святкування 11 лютого – Міжнародного дня жінок і дівчат у науці з метою досягнення повного та рівного доступу жінок і дівчат до науки, розширення їхніх прав і можливостей, а також забезпечення гендерної рівності. Запрошуємо переглянути виставку, присвячену видатним жінкам-науковцям Каразінського університету, чий внесок у розвиток науки та освіти є безцінним. Експозиція включає вибрані імена, які стали синонімами інноваційних відкриттів у різних галузях — від фізики до біохімії, від математики до соціальних наук. Виставка підкреслює важливість їхнього внеску та стане чудовою можливістю для всіх, хто прагне отримати натхнення для нових досягнень. Жінки-науковці змінюють світ, приносячи в науку нові перспективи, нестандартні ідеї та невичерпну енергію.
На виставці представлені праці жінок-науковців Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна
Keywords: жінкі-науковці; Вчені Каразінського університету; HUMANITIES and RELIGION; LAW/JURISPRUDENCE; SOCIAL SCIENCES::Social sciences; TECHNOLOGY::Materials science; MEDICINE; HUMANITIES and RELIGION::History and philosophy subjects; NATURAL SCIENCES::Physics