Формування конкурентних маркетингових стратегій на підприємствах в умовах цифровізації - Макогон, Наталя Вячеславівна; Makogon, N. V. (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2025)
Бакалаврська кваліфікаційна робота присвячена дослідженню теоретичних та прикладних аспектів формування конкурентних маркетингових стратегій в умовах цифровізації економіки. Розглянуто сутність та роль маркетингових стратегій у забезпеченні конкурентоспроможності підприємств. Визначено особливості застосування цифрових технологій у сфері маркетингу, зокрема інструментів цифрового комунікаційного простору, аналітики та автоматизації. Проаналізовано маркетингову діяльність підприємства ФОП «БЛОНД» та оцінено ефективність його поточних стратегій. Надано рекомендації щодо впровадження конкурентоспроможних цифрових стратегій, які враховують сучасні тренди ринку, поведінку споживачів та технологічні можливості. Результати дослідження можуть бути використані в управлінській практиці підприємств для зміцнення ринкових позицій та покращення комунікації з цільовими аудиторіями.

The bachelor’s qualification thesis is devoted to the study of theoretical and practical aspects of forming competitive marketing strategies in the context of economic digitalization. The essence and role of marketing strategies in ensuring enterprise competitiveness are examined. The features of using digital technologies in marketing are identified, including digital communication tools, analytics, and automation. The marketing activities of the enterprise FOP «BLOND» are analyzed, and the effectiveness of its current strategies is assessed. Recommendations are provided for implementing competitive digital strategies that reflect current market trends, consumer behavior, and technological capabilities. The research results can be applied in enterprise management practice to strengthen market positions and improve communication with target audiences.
ation of competitive marketing strategies in enterprises under digitalization conditions
Керівник: Чобіток Вікторія Іванівна, завідувач кафедри маркетингу та торговельного підприємництва, доктор економічних наук, професор
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Business and economics::Business studies; маркетингова стратегія; marketing strategy; конкурентоспроможність; competitiveness; цифровізація; digitalization; підприємство; споживач; consumer; цифровий маркетинг; digital marketing; аналітика; analytics