Роль APCERT в забезпеченні інформаційної безпеки провідних країн Азії - Тиртова, Т.П. (Харків: ХНУ імені В.Н. Каразіна, 2019)
На сучасному етапі невід'ємною частиною соціально-економічних змін не тільки країни, а й світу в цілому є динамічний розвиток інформаційно-комунікаційних технологій і, як наслідок, формування нового типу суспільства – інформаційного. Незважаючи на те, що інформаційне суспільство є визначальним фактором життя сучасної людини, слід звернути увагу й на негативний аспект повсюдного поширення інформатизації та комп'ютеризації. Загрози, які несе за собою такий тип суспільства, найчастіше проявляються в кіберпросторі. Тому міжнародні актори змушені переглянути звичну для них категорію «безпеки» відповідно до сучасних реалій. Тепер під «безпекою» слід розуміти не тільки безпеку на суші, у воді та у повітрі, а й безпеку в інформаційному (кібер-) просторі.
Keywords: Research Subject Categories::SOCIAL SCIENCES; норвезько-українська конференція; APCERT; інформаційна безпека; Азія