Протидія російській дезінформації в Україні в умовах гібридних загроз - Бойко, Юлія Валеріївна; Boiko, Yuliia (Харків : Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна, 2024)
У кваліфікаційній роботі аналізується явище дезінформації та її роль у гібридних загрозах, з особливим фокусом на російську дезінформацію як інструмент гібридної війни проти України. У першому розділі розглядаються теоретичні основи дезінформації, її когнітивні, соціальні та політичні аспекти, а також історичний розвиток дезінформаційних стратегій. Другий розділ присвячений аналізу російської інформаційної агресії, її ключових напрямів, контент-аналізу та впливу на суспільство. Третій розділ містить механізми протидії дезінформації, включаючи державні та громадські ініціативи, а також порівняльний аналіз національного і міжнародного досвіду. Документ завершується висновками та пропозиціями щодо покращення інформаційної безпеки.
Countering russian disinformation in Ukraine in conditions of hybrid threats
Науковий керівник: Козлов Костянтин Іванович, кандидат наук з державного управління, доцент кафедри публічної політики
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Other social sciences::Media and communication studies; дезінформація; контент-аналіз; інформаційна безпека; інформаційна війна