Професійна підготовка фахівців з цифрових технологій для викладання освітнього модуля «Паралельні обчислення мовою C#» у закладах вищої освіти - Коробчук, Ілля Петрович (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2024)
Мета дослідження – теоретично обґрунтувати та частково перевірити методику професійної підготовки фахівців з цифрових технологій для викладання освітнього модуля «Паралельні обчислення мовою C#» у закладах вищої освіти. Об'єктом дослідження роботи є процес професійної підготовки фахівців з цифрових технологій для викладання освітнього модуля «Паралельні обчислення мовою C#» у закладах вищої освіти. Предметом дослідження роботи є методика професійної підготовки фахівців з цифрових технологій до розробки комплексу освітніх ресурсів. Охарактеризовано систему професійної підготовки фахівців з цифрових технологій для викладання освітнього модуля «Паралельні обчислення мовою C#» у закладах вищої освіти. Виконано аналіз характеристик об'єктів галузі аналіз та рефакторинг коду. Виконана постановка 3 нових лабораторних робіт. Виконано аналіз вимог до кадрового забезпечення об'єкту ІТ-галузі в умовах цифрової трансформації суспільства. Розроблено дидактичний проект консультативного заняття з теми «Синхронізація та блокування потоків» дисципліни «Програмна інженерія» для здобувачів вищої освіти.

The aim of the study is to theoretically substantiate and partially test the methodology for the professional training of digital technology specialists to teach the educational module "Parallel Computing in C#" in higher education institutions. The object of the study is the process of professional training of digital technology specialists to teach the educational module "Parallel Computing in C#" in higher education institutions. The subject of the study is the methodology for professional training of digital technology specialists to develop a set of educational resources. The system of professional training for digital technology specialists to teach the educational module "Parallel Computing in C#" in higher education institutions has been characterized. An analysis of the characteristics of industry objects, as well as code analysis and refactoring, has been performed. Three new laboratory assignments have been developed. An analysis of staffing requirements for IT sector objects under the conditions of digital transformation of society has also been conducted. A didactic design for a consultation session on the topic "Thread Synchronization and Locking" within the discipline "Software Engineering" for higher education students has been developed.
Professional training of digital technology specialists for teaching the educational module "Parallel Computing in C#" in higher education institutions
Керівник роботи: Чикунов Павло Олександрович, кандидат технічних наук, доцент кафедри електромеханічних та комп'ютерних систем Навчально-наукового професійно-педагогічного інституту УІПА
Keywords: TECHNOLOGY::Information technology::Computer science; професійна підготовка; professional training; лабораторний практикум; laboratory practice; паралельні обчислення; parallel computing; кадрове забезпечення; personnel support; методична розробка; methodological development