Засновник Харківського університету В. Н. Каразін в іконографії (до 240-річчя з дня народження) - Вовк, О.; Vovk, O. (Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2013)
У статті висвітлено трансформацію образів громадського діяча, винахідника, науковця, засновника Харківського університету В. Н. Каразіна (1773–1842), зафіксованих в його іконографії. В статье освещается трансформация образов общественного деятеля, изобретателя, ученого, основателя Харьковского университета В. Н. Каразина (1773–1842), зафиксированных в его иконографии. The present paper deals with the transformation of images the public figure, inventor, scientist and founder of Kharkiv University Vasyl’ Karazin (1773–1842), which were fixed in his iconography.
The founder of Kharkiv University Vasyl’ Karazin in the iconography (to the 240-th anniversary)
Вовк Ольга Ігорівна – аспірантка кафедри історіографії, джерелознавства та археології Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна.
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION::History and philosophy subjects::History subjects::History; історія університету; Каразін В.Н.; іконографія; біографістика; history of the university; Karazin; iconography; biography studies