Вплив сприйманого стресу на задоволеність життям: медіаторна роль самоефективності - Олефір, Валерій Олександрович (Харків: ХНУ імені В.Н. Каразіна, 2019)
Задоволеність життям є ключовим показником суб’єктивного благополуччя, поряд з переважанням позитивного афекту над негативним. Вона визначається як когнітивний процес, в якому люди оцінюють свою задоволеність життям. Дослідження предикторів задоволеності життям і механізмів її підтримки є особливо актуальними серед студентів. Студентський вік – період активного професійного та особистісного самовизначення Одним з критеріїв успішності самовизначення може бути високий рівень задоволеності життям. На шляху побудови стратегії власного життя студенти зіштовхуються з рядом труднощів. Це занепокоєння з приводу успішності, перфекціоністські стандарти, невпевненість у своєму майбутньому, економічні труднощі, сімейні проблеми, труднощі у відношення з протилежною статтю, тощо. Такі обставини життя можуть сприйматися студентами як загрозливі і викликати стрес.
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION::History and philosophy subjects::History subjects; норвезько-українська конференція; стрес; вплив сприйманого стресу на задоволеність життям; медіаторна роль самоефективності; самоефективність