Імперативи розвитку міжнародних економічних відносин в умовах глобальних викликів - Довгаль, Олена Андріївна; Гаврилова, Анна Олександрівна; Гончаренко, Владислав Васильович; Гончаренко, Наталія Іванівна; Гунда, Анастасія Борисівна; Данько, Наталія Іванівна; Делас, Віталіна Анатоліївна; Дерід, Ірина Олександрівна; Дмітрієв, Володимир Миколайович; Довгаль, Георгій Володимирович; Жихор, Олена Борисівна; Задорожна, Ольга Григорівна; et al. (My University, 2023)
У колективній монографії автори дали своє бачення розвитку міжнародних економічних відносин в умовах глобальних викликів, які все більше вирішальним чином впливають не тільки на форми і методи, а й на формування стратегії і тактики дії субʼєктів міжнародних економічних відносин через призму їх інтересів. Основну увагу зосереджено на аналізі міжнародного досвіду та потенціалу формування стратегії розвитку України в умовах протистояння глобальним викликам.
Книга призначена для науковців, викладачів, аспірантів і студентів вищих навчальних закладів, а також фахівців-практиків у галузі міжнародних економічних відносин.
Keywords: міжнародні економічні відносини; глобальні виклики; глобальний економічний розвиток; фінансова глобалізація; цифрова трансформація; уноміка; світогосподарські відносини; духовно-моральнісна глобалістика; духовно-ноосферо-сталий господарський антикризовий розвиток; постнекласична людиномірна господарська наука; міжнародна конкурентосрпоможність; інтеграційні процеси; мегарегіональні угоди; міжнародні логістичні системи; глобальний туристичний ринок; International economic relations; global challenges; international competitiveness; financial globalization; digital transformation; integration processes; mega-regional agreements; international logistics systems; global tourism market