Состояние единого времени: конец мультипарадигмальности социологии - Панюта, В.И. (Харкiвський нацiональний унiверситет iм. В.Н. Каразiна, 2009)
Ця стаття присвячена аналізу проблеми мультипарадигмальності соціології в умовах формування єдиної конвенції часу у суспільстві, що глобалізується. У статті розглядається питання принципової можливості отримання об’єктивного та універсального соціологічного знання, а також аналізується проблема зникнення культурних меншин у потоці єдиного лінійного часу. The article is dedicated to the analysis of multi-paradigm of sociology in the frame of formation of a unified convention of time in the society which undergoes globalization. The article examines the questions of a principal possibility to receive objective and universal sociological knowledge and analyses a problem of extinction of cultural minorities in the flow of unified linear time.
Панюта Валентин Игоревич – кандидат социологических наук, доцент кафедры прикладной социологии Харьковского национального университета
Keywords: мультипарадигмальность; линейное время; символическое поле; глобализация; темпоральная диверсификация