Категорія напруженості в англомовному гостросюжетному оповіданні: лінгвокогнітивний аспект (автореферат) - Лещенко, Г.В. (My University, 2018)
Роботу присвячено вивченню лінгвокогнітивних чинників наративної напруженості художнього тексту, пов'язаної зі способом його побудови, спрямованим на активацію в читача передбачуваного автором стану психологічного напруження, що підтримує інтерес читача до цього тексту.
Keywords: гостросюжетний художній текст; когнітивна модель наративної структури; наративна напруженість; семіотична категорія; тригери та інтенсифікатори наративної напруженості