Державне регулювання цін у зовнішній торгівлі - Шептуха, Діана Віталіївна (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2024)
Основна мета дослідження полягає в аналізі та оцінки ефективності національного зовнішньоекономічного контролю над цінами та його вплив на розвиток національної економіки. Ця робота передбачає теоретичний аналіз, особливо розгляд основних теорій зовнішньої торгівлі та ціноутворення, а також дослідження наукових методів регулювання цін на міжнародному ринку. Основне завдання дослідження полягає в поглибленому розумінні на дослідженні взаємозв’язку державного регулювання зовнішньоторговельних цін з основними показниками розвитку національної економіки, що дозволить сформулювати рекомендації щодо оптимального використання цінового інструментарію в економічних умовах.
State regulation of prices in foreign trade
Керівник наукової роботи: Кононенко Яна Володимирівна, кандидат економічних наук, доцент кафедри економіки та менеджменту
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Business and economics; державне регулювання; state regulation; ціни; prices; зовнішня торгівля; foreign trade; цінова політика; price policy