Бернштейн Сергій Натанович (1880-1968) - Байрамова, Каріна Іванівна; Bairamova, Karina (Харків : Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна, 2025)
Сергій Натанович Бернштейн - видатний математик XX століття, який зробив значний внесок у галузі теорії ймовірностей, диференціальних рівнянь та теорії наближення функцій. Професор Каразінського університету, він є автором понад 250 наукових праць, написаних українською, німецькою та французькою мовами, серед яких особливе місце займає його робота з аксіоматичного обґрунтування теорії ймовірностей. Бернштейн є засновником кількох наукових шкіл у зазначених галузях. Його дослідження здобули визнання в міжнародній науковій спільноті. Він був членом європейських математичних організацій, а також виступав із доповідями в таких престижних університетах, як Кембридж і Сорбонна. Його книжка «Теорія ймовірностей», опублікована більше півстоліття тому, стала важливим внеском у розвиток цієї дисципліни.
На виставці представлені прижиттєві видання та видання з автографом вченого
Keywords: MATHEMATICS; MATHEMATICS::Algebra, geometry and mathematical analysis; Вчені Каразинського університету; Професори Харківського університету; Математика у Харківському університеті