Комплексний аналіз та оцінка ефективності використання основних засобів промислового підприємства - Філенко, Владислав Петрович (Харків : Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна, 2024)
Мета роботи полягає в узагальненні теоретичних та організаційно-методичних підходів щодо особливостей організації обліку, аналізу та оцінки ефективності формування та використання основних засобів на підприємстві на прикладі Машівської філії ВАТ «ПОЛТАВАОБЛЕНЕРГО». Була надана організаційно-економічна характеристика та проаналізовано основні показники діяльності підприємства, досліджено організацію обліку ОЗ підприємства і проведений аналіз формування та використання ОЗ на підприємстві. Досліджено напрямки вдосконалення обліково-аналітичного забезпечення ефективності використання ОЗ підприємства та використано фaктoрне моделювання в системі комплексного аналізу та оцінки ефективності використання ОЗ підприємства. Були надані рекомендації щодо удосконалення обліково-аналітичного забезпечення в системі комплексної оцінки ефективності використання ОЗ.
Comprehensive analysis and evaluation of the effectiveness of fixed asset utilization in an industrial enterprise
Науковий керівник : Шубіна Світлана Валентинівна, кандидат економічних наук, доцент кафедри обліку та оподаткування Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна
Keywords: облік; основні засоби (ОЗ); аналіз; аудит; знос; амортизація; обліково-аналітичне забезпечення; accounting; analysis; audit; costs; financial results; management system; SOCIAL SCIENCES::Business and economics::Business studies