Концептуалізація термінів „праві”/„ліві” у політико-партійному дискурсі - Здорик, М.В. (Харкiвський нацiональний унiверситет iм. В.Н. Каразiна, 2009)
Стаття присвячена концептуальній демаркації термінів „правий” та „лівий” у сучасній політичній науці. Основними критеріями розрізнення виступають економічний та політико-культурний. Виклики нового часу зумовили появу „нових правих” та „нових лівих” партій. Обґрунтовано, що оптимальний розподіл партій у політичному спектрі є запорукою демократичного розвитку суспільства.
Keywords: політико-партійний дискурс; праві партії; ліві партії; центристські партії