Статистичне вивчення страхової діяльності в Україні України - Савченко, Катерина Володимирівна (Харків : Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна, 2024)
Страховий ринок є одним з найважливіших секторів ринкової інфраструктури та важливою складовою фінансової системи будь-якої країни. Останні світові тенденції показують, що існує пряма залежність між рівнем організації страхування та загальним економічним розвитком країни. Ефективно функціонуючий страховий ринок створює сприятливе середовище для страхового захисту бізнесу та фізичних осіб, що, в свою чергу, зменшує витрати національних бюджетів на відшкодування збитків, спричинених надзвичайними ситуаціями та стихійними лихами, а ще актуальнішим страхування буде після закінчення війни. В умовах глобалізації економіки всебічне дослідження рівня конкуренції на ринку набуває все більшої актуальності.

The insurance market is one of the most important sectors of the market infrastructure and an important component of the financial system of any country. The latest global trends show that there is a direct relationship between the level of insurance organization and the general economic development of the country. An efficiently functioning insurance market creates a favorable environment for insurance protection of businesses and individuals, which, in turn, reduces the costs of national budgets for compensation for losses caused by emergencies and natural disasters and insurance will be even more relevant after the end of the war. In the conditions of the globalization of the economy, a comprehensive study of the level of competition in the market is becoming more and more relevant.
Презентація створена за статтею: Савченко, Катерина Володимирівна. Статистичне вивчення страхової діяльності в Україні : стаття / К. Савченко; О.І. Кущенко // Transformacje cyfrowe i technologie innowacyjne w ekonomii. Część 2: międzynarodowej naukowo-praktycznej konferencji internetowej (14–15.03.2024, Łomża-Charków) : zbiór materiałów = Цифрові трансформації та інноваційні технології в економіці. Ч. 2: міжнародної науково-практичної інтернет-конференції (14–15.03.2024 Ломжа-Харків) : збірник матеріалів. – Ломжа : MANS, 2024. – С. 243–251.
Keywords: SOCIAL SCIENCES; страхування; конкуренція; страхові премії; програми страхування; рейтинг; insurance; competition; insurance premiums; insurance programs; rating