Перспективи розвитку електронного експорту українських товарів і послуг - Марченко, Анастасія Богданівна (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2025)
Метою цієї роботи є дослідження перспектив розвитку електронного експорту українських товарів і послуг та формування практичних рекомендацій для підвищення ефективності міжнародної діяльності на прикладі ТОВ «Ред Кет». Об’єктом даного дослідження є процеси організації, планування та розвитку електронного експорту в умовах цифрової економіки. У процесі дослідження використано такі наукові методи: аналітичний метод для дослідження теоретичних основ бізнес- планування та цифрового експорту; системний підхід для комплексного вивчення взаємозв’язків між цифровізацією, виробництвом і міжнародною торгівлею; для оцінки тенденцій розвитку електронної торгівлі – економіко- статистичний метод; метод SWOT-аналізу для виявлення сильних та слабких сторін ТОВ «Ред Кет» у сфері експорту; за допомогою порівняльного аналізу оцінено позиції підприємства на ринку та виявлення конкурентних переваг; для візуалізації результатів дослідження застосовувані графічні методи.
Керівник: Заіка Ольга Вікторівна, старший викладач кафедри маркетингу, менеджменту та підприємництва
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Business and economics::Economics; міжнародна торгівля; електронний експорт; виробничий франчайзинг; експортні стратегії; міжнародна електронна комерція