Особливості управління малим підприємством - Романенко, Марія Анатоліївна (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2024)
Актуальність теми: в останні десятиліття малий бізнес став не тільки важливою складовою економіки, а й основою для розвитку бізнесу і підтримки соціально-економічного зростання. У багатьох країнах світу, в тому числі і в Україні, малий бізнес забезпечує значні обсяги виробництва, створює робочі місця, сприяє підвищенню конкурентоспроможності та інноваційному розвитку. Однак керівництво невеликої компанії часто стикається з багатьма викликами і труднощами, які вимагають всебічного і системного аналізу. Мета роботи: метою даної кваліфікаційної роботи є систематизація та аналіз основних аспектів управління малими підприємствами з метою виявлення ефективних стратегій та інструментів для підвищення їх конкурентоспроможності та стійкості на ринку. Об'єкт дослідження: об'єктом дослідження є малі підприємства різних секторів економіки, які діють на території України. Предмет дослідження: предметом дослідження є процеси управління малим підприємством, включаючи стратегічне планування, фінансовий та кадровий менеджмент, маркетингові стратегії, а також використання інноваційних технологій.
Features of managing a small business
Керівник кваліфікаційної роботи: Нескородєв Семен Миколайович, кандидат економічних наук, доцент кафедри економіки та менеджменту
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Business and economics::Business studies; управління підприємством; enterprise management; менеджмент підприємства; малий бізнес; small business; малі підприємства; small businesses